30. Taistelu pimeyden ruhtinasta vastaan

 

 

 

 

 

"Ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille: ihminen on iskevä sinun pääsi murskaksi, ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän." 1 Tämä vihollisuus ei ole luonnollista. Kun ihminen rikkoi Jumalan lakia, hänen luontonsa muuttui pahaksi; se oli sopusoinnussa Saatanan kanssa. Langenneet enkelit ja jumalattomat ihmiset liittyivät epätoivoisina yhteen. Jos jumala ei olisi mennyt väliin, Saatana ja ihminen olisivat liittoutuneet taivasta vastaan ja koko ihmiskunta olisi ryhtynyt vastustamaan jumalaa.

 Kun Saatana kuuli, että hänen ja vaimon välillä, hänen sukunsa ja vaimon suvun välillä, vallitsisi vihollisuus, hän tiesi ihmisen kykenevän jollain tavalla vastustamaan hänen voimaansa.

 Kristus juurruttaa ihmiseen vihamielisyyden Saatanaa vastaan. Ilman hänen käännyttävää armoaan ja uudistavan voimaansa ihminen pysyisi Saatanan palveluksessa valmiina tottelemaan tämän käskyjä. Mutta sielun uusi periaate synnyttää taistelun; Kristuksen voima tekee ihmisen kykeneväksi vastustamaan tyrannia. Synnin inhoaminen osoittaa, että ihmistä ohjaa taivaallinen periaate. Kristuksen ja Saatanan välinen vihamielisyys paljastui hätkähdyttävällä tavalla siinä, miten maailma otti vastaan Jeesuksen. Kristuksen pyhyys ja puhtaus herätti jumalattomien vihan häntä kohtaan. Hänen uhrautuvainen elämänsä oli jatkuva moite ylpeille,

 323


 

SUURI TAISTELU

aistillisille ihmisille. Saatana ja pahat enkelit liittyivät pahoihin ihmisiin taistelussa totuuden puolustajaa vastaan. Samaa vihamielisyyttä osoitetaan Kristuksen seuraajia kohtaan. Jokainen, joka vastustaa kiusausta, herättää Saatanan vihan. Kristus ja Saatana eivät voi olla sovussa. "Mutta vainon kohteeksi joutuvat kaikki ne, jotka haluavat elää hurskaasti Kristuksen Jeesuksen omina." 2

 Saatanan asiamiehet yrittävät pettää Kristuksen seuraajia ja houkutella heidät puolelleen. He vääristelevät Raamattua saavuttaakseen päämääränsä. Sama henki, joka surmautti Kristuksen, yllyttää jumalattomia hävittämään hänen seuraajansa. Kaikki. tämä käy ilmi tuosta ensimmäisestä ennustuksesta: "ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille."

 Miksi. Saatana ei kohtaa voimakkaampaa vastustusta? Koska Kristuksen sotilailta puuttuu lähes kokonaan todellinen yhteys Kristukseen. Synti ei ole heille yhtä vastenmielistä kuin se oli heidän Mestarilleen. He eivät vastusta sitä määrätietoisesti. He ovat sokeita pimeyden ruhtinaan todelliselle luonteelle. Monet eivät tiedä, että heidän vastustajansa on suuri sotapäällikkö, joka taistelee Kristusta vastaan. Vieläpä evankeliumin julistajatkin sivuuttavat todisteet hänen toiminnastaan. He näyttävät unohtavan koko hänen olemassaolonsa.

 

Valpas vihollinen

Tämä valpas vihollinen ulottaa vaikutuksensa jokaiseen kotiin, jokaiselle kadulle, kirkkoihin, hallituksen kokouksiin, oikeusistuimiin. Kaikkialla hän hämmentää, pettää, eksyttää ja turmelee miehiä, naisia ja lapsia. Hän hajottaa perheitä, kylvää vihaa ja erimielisyyttä, yllyttää kapinaan ja murhaan. Ja maailma näyttää pitävän näitä asioita aivan kuin Jumalan

324


 

TAISTELU PIMEYDEN RUHTINASTA VASTAAN

määrääminä ja välttämättöminä. Kaikki, jotka eivät päättäväisesti seuraa Kristusta, ovat Saatanan palvelijoita. Kun kristityt valitsevat jumalattomien seuran, he asettuvat alttiiksi kiusaukselle. Saatana kätkeytyy näkyvistä ja vetää salaa verhon heidän silmilleen.

 Mukautuminen maailman tapoihin vie seurakuntaa maailmaan päin; se ei koskaan käännä maailmaa Kristuksen puoleen. Läheinen tuttavuus synnin kanssa saa sen näyttämään vähemmän vastenmieliseltä. Kun me velvollisuuden tiellä joudumme koetukseen, voimme olla varmoja Jumalan suojeluksesta, mutta jos tahallisesti asetumme alttiiksi kiusaukselle, me lankeamme ennemmin tai myöhemmin.

 Kiusaaja toimii usein menestyksekkäimmin niiden välityksellä, joita vähiten epäillään hänen asiamiehikseen. Kyvyt ja sivistys ovat Jumalan lahjoja, mutta kun ne vievät pois hänen luotaan, niistä tulee ansa. Moni sivistynyt ja miellyttävästi käyttäytyvä ihminen on vain hiottu ase Saatanan kädessä.

 Älä koskaan unohda vuosisatojen takaa kaikuvaa innoitettua varoitusta: "Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä."' 3 "Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan."' Suuri vihollisemme valmistautuu viimeiseen sotaretkeensä. Kaikki Jeesuksen seuraajat joutuvat

taistelemaan tätä vihollista vastaan. Mitä enemmän kristitty on jumalallisen esikuvansa kaltainen, sitä varmemmin hän joutuu Saatanan hyökkäysten kohteeksi.

 Saatana ahdisti Kristusta ankarilla ja kavalilla kiusauksilla, mutta hänen jokainen hyökkäyksensä torjuttiin. Näiden voittojen ansiosta mekin voimme voittaa. Kristus antaa voimaa kaikille, jotka pyytävät sitä. Saatana ei pysty voittamaan ketään ilman ihmisen

 325


 

SUURI TAISTELU

omaa suostumusta. Kiusaaja ei pysty hallitsemaan ihmisen tahtoa eikä pakottamaan häntä syntiin. Hän voi aiheuttaa ahdistusta mutta ei tahrata ketään. Kristuksen voiton tulisi rohkaista hänen seuraajiaan taistelemaan rohkeasti syntiä ja Saatanaa vastaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

326